sâmbătă, 11 aprilie 2009

Culori ... speranta ...


... Cu mult timp in urma, la inceputul timpurilor, culorile lumii s-au certat. Fiecare dintre ele pretindea ca era cea mai buna, cea mai frumoasa, cea mai importanta, cea mai folositoare, cea mai iubita.



Verdele spusese : "Uitati-va la iarba, frunze si copaci. In mod evident vedeti si voi ca sunt cea mai importanta culoare. Sunt culoarea vietii si a sperantei. Uitati-va in jur si o sa vedeti ca sunt peste tot".


Albastrul l-a intrerupt si exclama : "Ganditi-va la cer si la mare. Apa sta la baza vietii si fara mine nu ar exista nimic !"


Galbenul rase : "Eu sunt luminos si cald, iar tu esti atat de serios. De fiecare data cand te uiti la o narcisa galbena sau la o floarea-soarelui zambesti. Sarele, luna si stelele sunt galbene, frumusetea mea este atat de evidenta incat oricine ma vede ramane uimit."


Portocaliul incepu sa se laude : "Eu sunt culoarea mancarurilor sanatoase ce dau putere. Morcovul, portocala si dovleacul au mule vitamine. Si atunci cand portocaliul umple cerul, la rasarit sau la apus, frumusetea mea este atat de evidenta incat toti cei ce ma vad se opresc sa ma priveasca cu admiratie si uimire."






Ei bine, rosul incepu sa strige : "Eu sunt conducatorul intregii vieti. Sangele este rosu si sangele inseamna viata. Eu sunt culoarea pasiunii si a iubirii."


Violetul se ridica in picioare . El vorbi dand foarte multa importanta spuselor sale: "Eu sunt culoarea imperiala si a regilor. Oamenii puternici intotdeauna m-au ales pe mine deoarece eu sunt culoarea puterii si a intelepciunii."


Argumentele au continuat, fiecare culoare in parte laudandu-se, ridicandu-se in slavi si certandu-se. Fiecare in parte considera ca este perfectiunea intruchipata. In timp ce se certau din ce in ce mai tare, un fulger puternic lumina cerul. Incepu sa tune si sa ploua cu galeata. Culorile tremurara de frica si se stransesera in brate pentru a se linisti si proteja una pe alta.




Apoi ploaia incepu sa vorbeasca : "Voi, culorile, sunteti atat de nesabuite. Va certati care este cea mai buna, fiecare incercand sa fie deasupra celorlalte. Nu intelegeti ca fiecare in parte ati fost facute cu un scop special, fiecare este unica si diferita. Luati-va de maini si urmati-ma ! "


Facand ce le spuse ploaia, culorile se apropiara si se luara de maini. "De acum incolo" , zise ploaia, "cand ploua, fiecare dintre voi se va intinde de-a lungul cerului intr-un superb semicerc colorat. Curcubeul va fi un semn al sperantei, ... ... "


Astfel, oameni buni, de fiecare data cand ploaia curata pamantul, cautati un curcubeu pe intinsul cerului. Cand apare, tineti minte ca fiecare dintre voi este special. Lasati culorile curcubeului sa va reaminteasca sa va apreciati pe voi insiva si pe cei din jur.

duminică, 5 aprilie 2009

Echilibru ....




Viata ... e ca si cum ai jongla cu mingi de cristal si de cauciuc, ai succes numai daca stii care sunt unele si care sunt celelalte. Mingile mele de cristal sunt credinta, dragostea si intelepciunea. Toate celelalte sunt mingi de cauciuc. Le pot lasa sa cada, le pot astepta o saptamana sau o luna, le pot lasa sa salte singure.
Viata inseamna sa stii sa faci alegeri. Viata inseamna echilibru.