sâmbătă, 18 aprilie 2009

Un gand ... Curat ...

"Ceea ce ne afecteaza" spunea scriilorul scotian John Buchan acum o jumatate de secol "este degradarea spirituala, parasirea sufletului. Aspiratiile, afectiunile, dorintele noastre sunt indreptate acum in directii gresite. Iar situatia nu se va indrepta decat dupa ce ne vom orienta din nou spre lucrurile adevarate - spre lucrurile spirituale, nobile, eterne."

... va fi o era a zorzoanelor, in care viata se va trai la lumina cruda a reflectoarelor, iar spiritul nu va avea parte de nici un pic de intimitate. Intr-o asemenea lume de cosmar, fiecare va trai dupa bunul plac. Dar nimeni nu-si va gasi tihna, din cauza lipsei de disciplina spirituala in viata ...

Va fi o lume febrila, agitata, automultumita ... si totusi minata de nelinisti, ascunzand moartea sufletului sub masca razvratirii. In perpetua graba a traiului, sufletul nu va avea nici o sansa sa-si gaseasca clipa de seninatate ....
Dragostea este mai tare decat moartea. Ea inseamna sa poti spune celui pe care-l iubesti : nu vei muri in veac ! Acest lucru este posibil pentru ca Hristos a Inviat !

joi, 16 aprilie 2009

Pentru PRIETENA MEA ....




Inevitabil ... viata este plina de esecuri personale. Nu reusim sa obtinem slujba cautata, conferintele pe care le tinem nu sunt interesante ..., ne scad actiunile, lucrarile pe care le scriem sunt proaste, suntem respinsi de cei pe care-i iubim, ... ... !


Atunci cand putem apela la niste institutii mari si generoase - precum Dumnezeu, familia ori natiunea - acestea ne ajuta sa facem fata esecurilor personale si ne ofera un cadru care ne ingaduie sa mai SPERAM.


Daca nu avem incredere in aceste institutii, interpretam esecurile personale ca pe niste catastrofe.


_____


Pentru fiecare dintre noi este valabila lectia : nu renuntati, nu renuntati, niciodata, niciodata ...


_____


Sa nu renunti niciodata nici la lucrurile minore, nici la cele importante. Si nu abandona niciodata decat in fata onoarei si bunului simt. Nu da niciodata inapoi in fata fortei. Nu te lasa niciodata dominata de aparent coplesitoarea forta a dusmanului.

duminică, 12 aprilie 2009

Auguri a tutti i miei amici ...



Se cerchi un attimo per rinascere,
Scegli questo ora ... questo giorno ...
Perche in ogni momento ...
Si cela il radioso sorriso dell'alba ...


Felice Pasqua ... a Voi tutti :-)