sâmbătă, 12 februarie 2011

Iertarea ... ca forta pozitiva ...


- ... persoana care iarta este uneori descrisa drept slaba si fara sira spinarii, dar tocmai contrariul este adevarat. Trebuie sa fii puternic ca sa ierti, pentru ca iertarea este o forta pozitiva. te schimba atat pe tine cat si pe persoana ... (indragita, iubita, ..)
Lucrul trist in legatura cu ura, pe de alta parte, este efectul ei asupra celui care uraste. Am stat de vorba cu o tanara ... care era necrutatoare. Prietenii ei ii spusesera niste lucruri urate, avusese loc o scena si ea mi'a spus : ' Mi'am schimbat pentru totdeauna parerea despre X,Y. Sigur, si'au cerut scuze, dar nu pot ierta ...'
Mi'a parut rau pentru femeia aceasta, pentru ca ea era aceea care suferea cel mai mult din cauza propriei uri, si nu prietenii ei. De fapt, lucrul periculos in legatura cu amaraciunea, mania, supararea si toata rautatea ne rod ca un acid, ne roade si propriile suflete ...
---
Un prieten al  Clarei B., fondatoarea Crucii Rosii in America, i'a amintit  odata de un lucru deosebit de crud pe care i'l facuse cineva cu ani in urma. Dar domnisoara C.B. nu parea sa'si aduca aminte de faptul cu pricina (!?)
'Nu'ti amintesti ?' , a intrebat'o prietenul.
'Nu' , a venit raspunsul, 'imi amintesc limpede ca am uitat de asta.'
_____
Nu puteti fi liber si fericit daca pastrati ranchiuna, asa ca alungati'o. Scapati de ea. Colectionati timbre sau monede, daca doriti, dar nu colectionati animozitati.