duminică, 6 martie 2011

oamenii ... si gandul ascuns ... (!?)


... ni se intampla de multe ori sa iubim lucrurile si sa ne folosim de oameni. sa fim cinstiti : a iubi un obiect neinsufletit, cere mult mai putin efort decat a iubi o persoana. obiectul este previzibil. nu pleaca nicaieri.  nu ne cere nimic.  nu are toane si nu'i sare tandara. nu pretinde sa'i aratam sensibilitate.
... oamenii din viata noastra sunt cauzele celor mai mari probleme, nu'i asa ? daca n'ati fi casatorit, ati avea garajul numai pentru dumneavoastra. daca n'ati avea copii, ati fi scutit de rebeliunile adolescentine. daca n'ati face parte dintr'o echipa, n'ati fi nevoit sa impartiti gloria cu altii. dar o viata buna, care sa merite sa fie traita, nu este asa. viata este facuta sa fie buna de catre oamenii care au loc in ea. O existenta bogata, deplina, este cea care se implica in vietile celor din jur - simtind durerile, nu numai placerile, traint si tristetile ...
------
stiu ... ca sa izbutesti, trebuie mai ales sa stii sa cunosti oamenii, sa le ghicesti sufletul, sa descoperi in darul zambetului lor, gandul ascuns ... (nu e simplu ... eu am gresit ... )


4 comentarii:

ღAzucenaღ spunea...

Toti gresim ,de fapt nu ne ajunge o viata ca sa ne cunoastem pe noi insine si avem pretentia sa-i cunoastem pe ceilalti ,oricum misterul ne captiveaza . Daca n-ar exista oamenii la care tinem ce am face cu garajul ? Daca n-am avea copii oare nu ne-am plictisi?Daca n-am face parte dintr-o echipa cine ne-ar mai aprecia munca?

Asa este ,viata este facuta ca sa fie traita alaturi de toata lumea .

jamilla spunea...

si eu iubecs lucrurile, dar nu in sensul ca nu cere efort...ci pt ca au valoare sentimentala, pt ca le am primite de la cineva care are insemnatate pt mine, pt ca le asociez cu intamplari si momente faine, etc etc :)
dar mai mult si mai mult iubesc viata, si oamenii!

drstoica spunea...

Iubesti un obiect fara sa astepti iubire in schimb. Din partea unui om, insa, nici nu concepi sa nu te iubeasca asa cum il iubesti tu...

Boogie Bubble spunea...

Probabil e doar o atasare fata de un lucru...

Imi place cum si ce scrii. :)
O seara placuta in continuare!