duminică, 21 iunie 2009

Sindromul ... "trebuie sa fii intotdeauna puternic"


De ce ne dezvaluim atat de rar emotiile cele mai profunde, chiar in fata prietenilor ? Exista probabil multe motive, dar unul dintre ele este faptul ca majoritatea am auzit pe undeva ca daca ne exprimam emotiile sau devenim sentimentali vom displacea lumii. Dar totcmai contrariul este adevarat. Oamenii incep sa se simta apropiati de noi atunci cand afla care ne sunt 'emotiile'.


Uneori luam obiceiul de a purta o masca emotionala fiindca experientele trecute ne-au pus pe un drum gresit. Iata, de pilda, cazul unei femei tinere si frumoase care este incapabila sa se indragosteasca. Ramane distanta si detasata si, in cele din urma, toti barbatii se descurajeaza.
______


Increderea in sine este un bun pretios si este foarte bine tesuta in panza viselor ..... . Dar poate fi dusa atat de departe incat sa-i faca pe oameni nu doar puternici , ci duri. Se poate transforma in stoicism, facandu-i pe oameni sa fie izolati, aroganti, sa se fereasca de relatiile calde, ca si cum ar fi dovezi de slabiciune si dependenta.


Mai toti am fost invatati ca nu e bine sa ne afisam sentimentele si ca nu trebuie sa ne lasam buzele sa tremure .... Voi ce parere aveti ??