duminică, 6 martie 2011

oamenii ... si gandul ascuns ... (!?)


... ni se intampla de multe ori sa iubim lucrurile si sa ne folosim de oameni. sa fim cinstiti : a iubi un obiect neinsufletit, cere mult mai putin efort decat a iubi o persoana. obiectul este previzibil. nu pleaca nicaieri.  nu ne cere nimic.  nu are toane si nu'i sare tandara. nu pretinde sa'i aratam sensibilitate.
... oamenii din viata noastra sunt cauzele celor mai mari probleme, nu'i asa ? daca n'ati fi casatorit, ati avea garajul numai pentru dumneavoastra. daca n'ati avea copii, ati fi scutit de rebeliunile adolescentine. daca n'ati face parte dintr'o echipa, n'ati fi nevoit sa impartiti gloria cu altii. dar o viata buna, care sa merite sa fie traita, nu este asa. viata este facuta sa fie buna de catre oamenii care au loc in ea. O existenta bogata, deplina, este cea care se implica in vietile celor din jur - simtind durerile, nu numai placerile, traint si tristetile ...
------
stiu ... ca sa izbutesti, trebuie mai ales sa stii sa cunosti oamenii, sa le ghicesti sufletul, sa descoperi in darul zambetului lor, gandul ascuns ... (nu e simplu ... eu am gresit ... )